Disseny per a la Inclusió, seleccionat als Premis ADI Cultura 2022

Els Premis ADI Cultura tenen l’objectiu de promoure el reconeixement públic d’aquells projectes que fomentin l’actualització social i conceptual del disseny de producte o que, d’alguna manera, incentivin el diàleg, les idees i les iniciatives de la disciplina. El Jurat d’aquest any ha estat format per Albert Fuster, Diego Ramos, Octavi Rofes, Raquel Quevedo i Stella Rahola. Tots ells han seleccionat dotze projectes que competiran per un or, dues plates i nou bronzes a la fase final.

Disseny per a la Inclusió. El procés com a resultat ha estat un dels seleccionats. Aquesta iniciativa, coproduïda tant pel Museu del Disseny de Barcelona com per l’Associació Ojalá Projects i comissariada per l’Anaïs Esmerado, és un projecte d’aprenentatge i cocreació entre alumnat d’estudis superiors de disseny i persones de diferents col·lectius en situació de vulnerabilitat. Disseny per a la Inclusió promou el disseny com a eina de transformació social, obtenint un enriquiment bidireccional per a tots els participants, estudiants i usuaris.

En la primera edició de Disseny per a la Inclusió van participar sis escoles de disseny de Barcelona (ESDAPC, Elisava, BAU, LCI Barcelona, UOC i l’IDEM). ESDAPC va desenvolupar tres projectes de disseny inclusiu i disseny social, juntament amb TEB Sant Andreu i CRAE Intress. Els resultats van ser un manifest modular, un joc de taula inclusiu i una millora dels espais del CRAE Intress.

+ informació

Disseny x la inclusió. ESDAPC