Júlia Turró / ESDAP Barcelona Llotja

L’objectiu d’aquest projecte de final d’estudis ha estat crear una col·lecció d’indumentària amb un total de 4 looks per la temporada primavera-estiu 2015. El punt de partida de la col·lecció són conceptes que fan referència a la temàtica de l’esport. Tendència que està en plena actualitat, i amb una expansió que seguirà durant les pròximes temporades. La idea no ha estat fer peces destinades a la pràctica d’un esport, sinó que prenent com a referents i fonts d’inspiració; elements, materials, peces, detalls i accessoris del calçat esportiu; crear una col·lecció on s’innovi amb originalitat i experimentació tant de línies com de materials aportant un valor afegit.

 

Nou peces s’han anat treballant al llarg del segon semestre del curs 2013-2014 i es recullen sota el nom de “Línia de meta”. Aquests 4 figurins engloben el resultat de la col·lecció. Projectar siluetes exagerades treballant els volums i ajudar-se de la manera amb què s’ha treballat el teixit per crear-les. Donar un enfocament més innovador i alhora personal a la tendència esport.

S’ha donat especial importància als aspectes “amagats” de les peces per insistir amb la importància del disseny. Pensar en els acabats, manipular els teixits, dotar d’importància a l’estampat, etc. Realitzar peces que plasmin l’explosió de creativitat. Cada peça s’ha treballat per si sola però amb el mateix llenguatge. Peces tant per vestir pel carrer com per ser exposades en espais més creatius.En definitiva una col·lecció pensada en conjunt per tal que les realitzacions interactuïn entre elles i que totes elles tinguin el mateix fil conductor. Tocant diversos aspectes del disseny d’indumentària des del principi al final. Però sobretot s’ha volgut dotar d’importància la part creativa i més experimental que moltes vegades s’obvia a l’inici de la creació d’una col·lecció des de zero. Desitjo que línia de meta sigui el final d’una carrera i comenci l’entrenament per una altra de més llarga, diferent, en un altre estadi, amb una altra equipament però amb el mateix esperit de millorar.

En aquesta imatge podem observar-hi el panell d’inspiració i algunes captures del quadernLAB.

El Moodboard o panell d’inspiració, és una composició tipus collage que sintetitza imatges, paleta de colors i formes que conté la col·lecció; podríem dir que és l’essència del naixement de tots els dissenys. Una mena de resum molt bàsic a través d’una imatge que no conté el resultat final sinó allò que t’hi ha fet arribar.

La realització d’aquesta composició es situa quan ja s’ha finalitzat la cerca d’idees i l’experimentació en el quadernLAB i ja es tenen acotades les principals línies de la col·lecció. És una imatge on predominen els tons freds; blaus turqueses, blau marí, grisos, el metall; contrastats amb un groc pàl·lid que el situem dins la paleta de pastels. S’hi reconeixen algun dels accessoris presents a moltes peces de la col·lecció. Elements que s’han descontextualitzat del seu ús habitual.

Quadern on es plasmen totes les fonts d’inspiració que s’han fet servir per engegar aquest projecte. Una mena de laboratori gràfic on hi ha cabuda per tot tipus d’imatges, retalls de revista, diaris, traços, conceptes, frases, mostres de teixits, experiments amb textures, volums o materials. Es plasmen totes aquelles idees que van sorgint del pensament, sense pensar-les massa en l’inici. Es juga amb errors, taques, superposicions de línies, experimentació amb textures, paraules, referents, conceptes més abstractes, idees més concretes; el resultat de la col·lecció té la imatge més pura i extravagant en aquest quadern.