La revista del lab / Amanda Espinosa

Què podem aprendre del passat? Quines coses ens preocupen avui? Com serà el demà?

Preguntes sobre les quals ens fa por reflexionar o, si més no, no sabem com afrontar. En un món ple de soroll, hiperinformat, on se’ns ha arrabassar la crítica i no sabem com reprendre-la i ple de fake news, neix La revista del lab.

La revista del lab sorgeix com a eina per a la divulgació de coneixements de tots els àmbits i des de diferents perspectives –passat, present, futur– per tal d’aconseguir una càpsula del temps on cada número tractarà un tema diferent.

Per aconseguir-ho es fa a través d’una publicació editorial d’unes 94 pàgines complementada amb una aplicació mòbil on es poden llegir els articles originals creats per a la revista, articles de referència i documents Open-source. A més s’ofereix la possibilitat de poder accedir a tot el material utilitzat durant el taller de cocreació.

Perquè, com diu Marina Garcés: «Necessitem eines conceptuals, històriques, poètiques i estètiques que ens retornin la capacitat personal i col·lectiva de combatre els dogmes i els seus efectes polítics».


Paraules clau: cocreació, disseny especulatiu, distòpia, editorial, càpsula del temps