Re-creations / Carla Gimeno

Molts infants entre 3 i 5 anys pateixen diversitats funcionals i es veuen obligats a realitzar exercicis de rehabilitació física que resulten repetitius, monòtons i feixucs. Són exercicis que no tenen en compte que la principal eina de creixement en aquesta edat és el joc.

L’objectiu de Re-creations és fusionar aquests dos conceptes en un joc que amenitzi la rehabilitació manual dels infants. Al mateix temps, va dirigit a tots aquells que vulguin divertir-se jugant i, alhora, desenvolupar les habilitats motores de manera que esdevinguin un producte de Design For All.

La metodologia que s’ha fet servir per arribar als resultats ha estat principalment l’assistència a un seguit de sessions de rehabilitació física, entrevistes a una fisioterapeuta d’estimulació precoç i una gran recerca bibliogràfica. Així doncs, el projecte ha confluït en una joguina terapèutica i a la vegada divertida i original, que estimula la creativitat, ajuda en les habilitats motores dels seus usuaris i desenvolupa la imaginació a través del joc simbòlic. Re-creations és també ´ecofriendly´, donades les característiques del seu material principal, el suro.


Paraules clau: rehabilitació, joguina inclusiva, discapacitat motora infantil, Design For All