Remind / Rongrong Li

El projecte consisteix en una reforma interior d’un local de dues plantes al centre de Barcelona en el qual hi ha la intenció de crear un espai públic, cívic i multifuncional que proposa una vista prèvia sobre la cultura Xinesa. Es tracta d’un centre que vol crear un entorn amb igualtat cultural i llibertat entre persones.

La intenció és crear un espai on es pugui ensenyar la cultura autèntica xinesa a diferents generacions dels immigrants xinesos i també a persones d’altres cultures. I la idea seria crear un espai que recordi l’origen dels immigrants que viuen en la ciutat de Barcelona, ajudi a ​​crear connexions entre ells, i impulsi la integració social.

El plantejament de la distribució de l’espai parteix dels serveis que ofereixen pel centre. En general, estaria divitit en tres categories, que transmetin la idea del projecte d’una forma visual i sensorial. L’espai i el mobiliari es realitzaran amb materials naturals i formes geomètriques, amb acabat i textura representatiu de la cultura, seguint l’estil de les arquitectures tradicionals xineses.


Paraules clau: Cultura, tradició xinesa, centre cultural, integració cultural, acollidor, element històric