Al Vuit / Donatel·la Julve

Al Vuit és un espai gastronòmic que reivindica de manera creativa la cuina basada en conserves. La proposta pretén participar en el canvi i posar en denúncia un problema amb doble impacte: el malbaratament d’aliments; un problema que genera un conflicte social i mediambiental.

Al Vuit –amb una perspectiva culinària creativa i oferint al comensal una proposta gastronòmica actual i saludable– ofereix als clients la viva imatge d’una cuina conscient, sostenible i responsable. És una proposta que vol fer arribar a la gent la idea que les conserves són una bona opció per combatre el malbaratament d’aliments.

És per tot això, que el projecte s’ha decidit ubicar a l’emblemàtic conjunt fabril de Palo Alto. Una referència dins el barri de Poblenou, un barri que és conegut per ser just allò que pretén Al Vuit; una avantguarda creativa i d’investigació.

El programa funcional de la proposta es divideix en tres espais:

• Un restaurant on la cuina està treballada des d’una perspectiva creativa, donant el protagonisme a la conserva.

• Uns tallers totalment funcionals on s’ofereixen eines i recursos per a reutilitzar aliments, productes i cuinats, extrapolables a qualsevol cuina domèstica.

• Una zona de venda dels mateixos productes conservats a la cuina de Al Vuit, fugint de productes químics i conservants.

A l’hora de dur a terme el projecte s’ha tingut en compte el seu discurs i s’ha procurat que el disseny segueixi la mateixa línia. D’aquesta manera, trobem Al vuit una proposta estètica on s’han prioritzat materials de baix impacte i duradors.

En definitiva Al Vuit no només pretén posar sobre la taula un problema que ens afecta a tots, sinó ser la proposta creativa de referència que ens ajudi a trobar el camí cap a una alimentació més conscient i sostenible.