NUI / Izar Foroni

NUI (Com tocar la lluna?) és un projecte de moda infantil que fa especial èmfasi en la inclusió dels usuaris amb discapacitat visual. El punt de partida és entendre i posar en rellevància la responsabilitat social del dissenyador en el procés de creació de moda. Investiga la importància de la visió, i, sobretot, de la informació visual en la relació que les persones tenim amb la vestimenta, també, de quina manera afecta la manca de percepció visual a aquesta relació.

Per això, identifica els elements clau en el dia a dia de les nenes i nens amb discapacitat visual quant a la vestimenta i reformula elements convencionals del món tèxtil per a respondre positivament a aquests. Com a resultat es crea una proposta de vestimenta universal, dissenyada per a nenes i nens i donant rellevància al fet que dins d’aquest grup existeixen persones amb capacitats visuals diverses.

Per a això es proposa una col·lecció tardor-hivern 2021 per a la marca islandesa Moi Kidz, seleccionada per la seva filosofia social i sostenible. La proposta final eleva el característic estil nòrdic de la signatura creant peces estimulants al tacte i comprensibles més enllà de la simple percepció visual.


Paraules clau:  disseny inclusiu, moda infantil, diversitat visual, tacte, nenes i nens, funcionalitat, responsabilitat social