Segons / Clara Santolaria

Segons és una proposta realitzada per aconseguir que les reunions es resolguin de manera ràpida, fàcil i eficaç. El projecte proposa un sistema de dispositiu i aplicació mòbil que creen una experiència més propositiva, fent la funció d’assistent.

L’objectiu del producte és resoldre les necessitats d’empreses on els treballadors malgasten fins a un 18% del seu temps en reunions i també vol optimitzar el temps en conferències, assemblees i exposicions. Es tracta d’un producte innovador en el mercat que proporciona avantatges econòmics i de benestar en millorar la gestió del temps.

D’una banda, el dispositiu funciona com a dinamitzador visual de la reunió, de manera que avisa quan s’acaben els punts de l’ordre del dia o bé si algú parla més del compte. Això ho fa mitjançant notificacions lumíniques que eviten interrompre el discurs com ho faria un dispositiu sonor. A més, l’aparell permet donar veu en remot a aquells qui no han pogut assistir a la reunió.

D’altra banda, l’aplicació mòbil permet programar prèviament la reunió i els tempos, afegir els convidats i preparar les votacions del que cal decidir oferint diferents sistemes de preguntes. Durant la reunió, l’app gestiona el temps i modera les intervencions dels convidats fent parpellejar el dispositiu.

Tot això es complementa amb un historial de decisions i notes de veu emmagatzemades durant la reunió. Una altra funcionalitat afegida és la possibilitat de compartir fitxers interessants i de pujar-ne d’altres des de les aplicacions de ‘Google Suite’.

El dispositiu està fabricat en ABS i silicona i disposa d’una nansa pel seu fàcil transport o per poder-lo penjar. A més, la seva potent bateria fa que tingui autonomia per ser utilitzat durant més d’una hora.


Paraules clau: Dinamitzador, assistent, optimització, gestió del temps, facilitador, interfície, dispositiu, reunions