Dress up your shit / Anna Solà

L’emergència climàtica és un fenomen social i global que respon clarament als efectes de l’activitat humana. Una activitat que es troba dins d’un sistema capitalista amb interessos infinits però amb recursos finits. Aquest projecte té com a objectiu principal crear un vestuari artístic-conceptual destinat a una ‘performance’ que servirà d’escenari per presentar el panorama actual dels processos de producció de la indústria tèxtil, les seves conseqüències mediambientals i socials, i la necessitat d’augmentar el nivell de reciclatge en el sector de la moda.

Dress up your shit, és un projecte que pretén apropar a l’espectador la informació necessària per conscienciar sobre el poder que té com a consumidor en la transformació del sistema de la moda.

Mitjançant les enquestes prèvies a l’estudi, la recerca bibliogràfica i la campanya de recollida de roba que es va organitzar per dur a terme el projecte, es va aconseguir extreure les idees i conceptes que es volien plasmar en la performance. El repte és confeccionar peces mitjançant l’experimentació de teixits reciclats a través de l”Upcycling’, per evitar la compra de matèria primera i aprofitar el residu tèxtil.

La motivació d’aquest projecte neix de la necessitat de contribuir en la societat, l’interès en fomentar l’autoreflexió del consumidor a través del vestuari i l’art, i la idea que pugui esdevenir una eina de transformació social, justa i ecològica.


Paraules clau: emergència climàtica, vestuari artístic-conceptual, conscienciació, upcycling, performance, residu tèxtil