Genesis / Èlia Alonso

Aquest projecte consisteix en la presentació de la firma Sibèria i la seva col·lecció Genesis. Sibèria és una firma de caire unisex, dissenyada i confeccionada a Espanya. Genesis* és un començament i una inspiració, una carta de presentació de la signatura Sibèria.

La col·lecció extreu conceptes dels anys 80, que van suposar l’inici d’una dècada important que va ser clau per la música i la moda. El naixement de New wave, Post punk, Synth pop, House, Acid House, entre d’altres estils, fa dels anys 80 una dècada molt productiva, sobretot a Anglaterra. El país vivia una gran efervescència de nous estils musicals i moviments subculturals, malgrat que a la fi dels anys 70 es trebava en una greu crisi econòmica i social.

La major inspiració de Genesis és l’estètica pròpia de el moviment New Romantic, originari de Londres, que anys més tard traspassaria fronteres arribant fins a València i Madrid als principis de la ruta del bacalao i la movida madrileña respectivament. A finals de la dècada dels 80, també sorgeixen els primers moviments rave a Anglaterra i una de les seves principals festes era Genesis.

Aquesta col·lecció vol ser un homenatge a la música, als moviments subculturals i a les persones que els originen que, davant moments difícils com poden ser els d’una crisi, són capaços de crear.

* GÈNESI: Origen o principi d’alguna cosa


Paraules claus:  atemporal, disseny japonès, ‘unisex’, neo sastreria