Tros de pa / Jordi Brunet

Jordi Brunet / ESDAP Catalunya / Campus Pau Gargallo

Quan diem en català ets un tros de pa! volem dir que ets una bona persona, algú sense voluntat de fer mal. D’aquí que Trosdepà sigui un pa bo des de la llavor. Bo per tu i bo pel món.

Es tracta d’una campanya que pretén incentivar el consum ecològic, conscient i responsable amb la finalitat de reduir l’analfabetisme ambiental i contribuir a la sobirania alimentària. Des de la matèria primera fins al producte final, totes les decisions són importants i modifiquen el nostre entorn i les nostres vides. És per això que Trosdepà pretén ser bo des dels seus inicis, és a dir, des de la llavor. És també una experiència en què hi col·laboren productors, forners i consumidors i en la que cap d’ells hi surt perdent. La campanya acosta la seva feina a través de l’activitat Anem al gra? en la qual es dóna l’oportunitat al consumidor d’explorar el camp, el molí i el forn on es recuperen varietats de blat antigues autòctones i on també es poden tastar els resultats.

El projecte inclou el disseny web de la campanya, a més d’una part impresa en què s’han dissenyat els fulletons informatius de l’activitat Anem al gra en forma de sobre de paper per al pa. També inclou el disseny de l’auca d’en trosdepà i l’industrial i una bossa de tela per al pa amb el logotip de la campanya.