Up·Sick / Laura Muñoz

La col·lecció Up·Sick neix de la barreja entre l’interès pel món de la psiquiatria i la funció que ocupa l’art com a mètode d’expressiu.

L’objectiu del projecte és donar visibilitat al col·lectiu amb trastorns mentals per tal de col·laborar en l’erradicació dels prejudicis que pateix. La intenció és demostrar que la relació entre l’art i les malalties mentals existeix, i a més pot resultar molt enriquidora per ambdues parts.

Per dur a terme el procés creatiu es va contactar amb pacients reals i se’ls va demanar una petita composició artística de tècnica lliure, on només es requeria expressar allò que sentien en aquell moment. A partir d’aquí es varen obtenir peces artístiques que més tard es varen traduir en una col·lecció d’indumentària on cada look és independent de la resta perquè representa una composició diferent. En tota la col·lecció es percep la importància dels acabats i l’experimentació tèxtil, ja que esdevenen essencials a l’hora de transmetre les sensacions i simptomatologia de cada pacient.


Paraules clau: Art, Trastorns mentals, Experimentació tèxtil, Simptomatologia, Mètode expressiu