11a Edició del conveni de col·laboració amb Alzamora Packaging

Els alumnes de 3r curs del Grau de Disseny gràfic del Campus Olot estan participant des del passat mes de febrer i fins a final de curs, dins el Conveni de col·laboració amb l’empresa Alzamora Packaging, que es desenvolupa dins l’assignatura Projectes de Disseny gràfic IV.

Al llarg d’aquestes setmanes els participants hauran de plantejar solucions a una sèrie de brífings proposats per l’empresa: una alternativa als actuals blísters de xumets, un pack per a enviament on-line de sabatilles esportives, un envàs per a llaminadures que substitueixi la bossa de plàstic i un pack sostenible per a bombons i neules. També tindran la possibilitat de decantar-se per una opció lliure que solucioni un pack que no compleixi bé les seves funcions, o que es pugui millorar. Els alumnes escolliran una de les opcions i desenvoluparan les solucions a cadascun dels reptes que presenta cada envàs. La finalitat del projecte és dissenyar un producte original i innovador però que alhora sigui pràctic, funcional i sostenible, aque s’adapti a les necessitats de l’usuari al qual es dirigeix i a les exigències del brífing. Des del departament d’I+D+i d’Alzamora Packaging es portarà a terme el seguiment del projecte i el suport tècnic dels conceptes presentats per tal d’optimitzar-ne la seva industrialització.

A finals del mes de Maig l’alumnat presentarà el seu projecte davant d’un tribunal format per professionals i tècnics d’Alzamora i professors del Campus Olot. El jurat valorarà especialment l’originalitat del projecte, la seva funcionalitat i ergonomia, la qualitat de la presentació i la investigació prèvia realitzada per cada alumne/a. Enguany fa onze anys que es realitza aquest programa de col·laboració, que té la finalitat d’aprofitar els avantatges de tenir empreses de prestigi a l’entorn de l’escola.