Alumnes d’ESDAPC participen a “Els llums de Nadal il·luminen el comerç”

L’enllumenat de Nadal arriba als aparadors dels barris del Born, Nou Barris i Sant Martí. Aquests dies s’hi duen a terme accions per aconseguir que els establiments llueixin durant aquestes festes. L’objectiu no és altre que el de dissenyar un enllumenat nadalenc per als aparadors dels comerços de proximitat que sigui únic, associat als atributs de Barcelona com a ciutat innovadora, creativa i vinculada al disseny. També es vol fomentar un esperit nadalenc proper i identificat amb els valors de la ciutat: la tendresa, l’acollida, el respecte, la sostenibilitat, el consum responsable, la igualtat i la diversitat.

Barcelona Centre de Disseny i la Direcció de Comerç, Restauració i Consum de l’Ajuntament de Barcelona organitzen aquesta acció, amb la qual es pretén aconseguir que els comerços més tradicionals i emblemàtics incorporin el disseny com a aliat per innovar i alhora es vol donar visibilitat al talent creatiu de la ciutat, vincular el disseny al sector del comerç i apropar el disseny a la societat.

Estudiants de disseny de diversos centres dissenyen els aparadors comercials i s’encarreguen de la seva producció, muntatge i desmuntatge. La il·luminació ‘nadalenca’ és la part fonamental del projecte, però cal concebre un disseny integral d’aparadorisme en què es tindran en compte els productes que habitualment exposa l’establiment. Tot plegat, treballat estretament amb els establiments.

El dimecres 29 de novembre es realitzarà la presentació dels aparadors a Nou Barris, el dijous 30 de novembre a Sant Martí i el dimarts 5 de desembre al Born.

Un jurat professional decidirà quin és l’aparador guanyador, que s’endurà un obsequi. Se’n valorarà originalitat i creativitat, protagonisme de la il·luminació a l’aparador, reciclabilitat i sostenibilitat dels materials emprats, valors i impacte de l’aparador amb el públic i execució de la proposta. Una votació popular decidirà el segon premi. Els aparadors es mantindran fins  passat Reis.


El grup d’alumnes del Campus Deià, tutoritzats per la professora Anna Solé, participen amb dues propostes al districte de Nou Barris:

  • “Regals de nadal” per la botiga Mobles Artesania (C. l’Artesania, 56-58, Nou Barris, Barcelona) de les alumnes Natalia Elvira, Marta Prats, Megan Rosales i Rebeca Sarabia.
  • “Il·lumina la teva llar” per l’establiment Lámparas Herrero  (Vía Júlia, 45, Nou Barris, Barcelona) dels alumnes Paula Pineda, Nerea Garcia, Daen Cortez y Esther Romero

L’alumnat del Campus Llotja, tutoritzats pels professors Abel Colomar i Alex Rasero, participen amb dues propostes als districtes de Sant Martí i el Born respectivament:

  • “A les palpentes” per la botiga Multiópticas Lookvisió (C. de Guipúscoa, 128, Sant Martí, Barcelona) dels alumnes Paula Aranda, Carolina Mandicó, Paula Moya, Xènia Oliver, Núria Puig, Ona Solà.
  • “Imago Factory” per la botiga Imago Factory (C. dels Sombrerers, 1, Ciutat Vella, Barcelona) dels estudiants Andrea Martínez, Julia Megía, Fran Niubó, Margaret Obiols, Claudia Rebugent, Lucia Varela.