Descobreix les tendències de disseny de producte que triomfaran el 2023

L’ESDAPC és l’escola oficial i pública superior de disseny i arts plàstiques de Catalunya, adscrita al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. L’escola està organitzada en diferents campus, amb presència a diferents localitats del territori. Aquesta distribució territorial crea una xarxa educativa que fomenta la col·laboració, la creació i la innovació. D’altra banda, l’ESDAPC està compromesa amb els valors del servei públic i té com a objectiu proporcionar una resposta als nous escenaris de la societat del coneixement i la informació. Per això, ens agrada mantenir-nos al dia de les últimes novetats.

I és que l’any 2023 ha arribat carregat de noves tendències i innovacions en el món del disseny de producte. En aquest article, descobriràs les últimes tendències que des de l’ESDAPC veiem que estan guanyant terreny i que, segurament, triomfaran aquest any. A continuació, t’expliquem algunes d’aquestes tendències i com es relacionen amb el grau en Disseny de l’ESDAPC:

  • Sostenibilitat i materials ecològics: El disseny de producte està cada vegada més centrat en la sostenibilitat i l’ús de materials ecològics.
  • Tecnologia wearable: Els dispositius wearable són una tendència en creixement, i el disseny de producte juga un paper clau en el seu desenvolupament.
  • Experiència d’usuari i disseny centrats en les persones: En l’era digital, l’experiència de l’usuari és fonamental. El disseny de producte s’està centrant cada vegada més en comprendre les necessitats i desitjos dels usuaris per crear productes que ofereixin una experiència satisfactòria.
  • Minimalisme i estil nòrdic: L’estètica minimalista i l’estil nòrdic continuen sent tendència en el disseny de producte. La simplicitat, la funcionalitat i els materials naturals són elements clau d’aquest estil.
  • Personalització i producció en massa: Amb els avenços en la tecnologia de fabricació, s’està obrint la porta a la personalització en massa. Els dissenyadors de producte tenen l’oportunitat de crear productes únics i adaptats a les preferències individuals dels consumidors.

Ara que ja has conegut algunes de les tendències de disseny de producte per al 2023, potser et preguntaràs com pots formar part d’aquest món apassionant. És aquí on l’ESDAPC entra en joc. Som el lloc ideal per formar-te com a dissenyador/a de producte, amb una oferta educativa de qualitat, professors experimentats i valors centrats en la creativitat, la innovació i la col·laboració. I el grau en Disseny de l’ESDAPC ofereix una formació completa en aquestes àrees, proporcionant coneixements sobre materials sostenibles i tècniques de producció ecològica.

Aprofita aquesta oportunitat per unir-te a l’ESDAPC i formar part d’una comunitat apassionada pel disseny de producte i les seves tendències emergents. Amb grups reduïts, podràs gaudir d’una atenció personalitzada i un seguiment proper per part dels professors, que són professionals amb experiència en el món laboral i reconeixements nacionals i internacionals. Amb l’ESDAPC com la teva escola de referència, tindràs les eines i els coneixements necessaris per abordar aquestes tendències i destacar en el camp del disseny. T’hi esperem!