ESDAPC, una escola amb compromís amb el territori

Un dels valors principals de l’ESDAPC és el compromís amb el territori. Creiem en la vertebració territorial i per això tenim un total de 7 campus en diferents poblacions repartides per tot Catalunya: Barcelona, Badalona, L’Hospitalet de Llobregat, Olot, Tàrrega i Vic.

Comptem amb una oferta formativa que genera xarxa territorial i possibilita sumar recursos i desenvolupar projectes acadèmics i culturals compartits. Tot plegat és possible perquè som una escola pública i oficial i impartim el títol de Grau en Disseny i Màsters artístics en el marc dels Ensenyaments Artístics Superiors, títols acreditats per l’Agència de Qualitat Universitària.

De fet, el compromís amb el territori per part de l’ESDAPC ens facilita tenir una xarxa extensa perquè els estudiants puguin crear sinergies i vincles amb el sector i les entitats del territori i puguin fer estada de pràctiques a institucions i empreses reconegudes. La finalitat és que esdevinguin una oportunitat d’aprenentatge i facilitin la integració laboral de l’alumnat.

No obstant això, també som conscients de la importància de conèixer altres realitats, per això impulsem la mobilitat internacional, així com les sinergies i convenis internacionals en benefici de la qualitat i l’excel·lència. Sense dubte, volem que el nostre alumnat viatgi a altres indrets, però també que ens arribin estudiants i personal docent i no docent al nostre centre. 

Projectes de l’ESDAPC amb compromís amb el territori

Jornada “F de fusta”: L’ESDAPC va organitzar la 1a jornada de la Fusta a Tàrrega amb l’objectiu de difondre la  fusta com a material del passat i, sobretot, com a material del futur. També es va voler tractar el tema de la fusta al territori. La jornada va constar de diverses conferències, tallers i visites guiades per parlar de la gran versatilitat del material de la mà d’arquitectes, dissenyadors i mestres fusters.

Participació al REC.0: Les alumini Maria Alejandre i Zeyu Chen van participar al REC.0, a l’espai expositiu del Museu de la Pell a Igualada, mostrant un dels seus looks de TFG. Alejandre va presentar un vestit amb fil ecològic i hipoalergènic de 100% cotó orgànic amb una dessuadora de punt perxat també de 100% cotó orgànic i estampació rapport amb sublimació. La Zeyu Chen va presentar un look de sarja amb fibres reciclades i Lyocell del proveïdor Back To Eco.

Participació al Festival del foc i de la llum Lluèrnia 2022: Els alumnes de 4t curs d’ESDAPC van participar a “Lluèrnia, el festival del foc i de la llum d’Olot”, amb la intervenció “SÝNTHESIS”. 

A banda dels projectes realitzats per alumnat d’ESDAPC, des del centre visitem i participem a tallers i exposicions i establim vincles amb entitats i empreses del territori. Exemples d’això són la visita a les instal·lacions de “PMP Prêt-à-porter Casas” de Lleida; la participació a la taula rodona sobre la Llei d’Ensenyaments Artístics, organitzada per l’ISEACV a Morella; la visita a l’empresa “Kub’s” d’habitatges modulars; la visita a diferents comerços del Born; o la sortida a l’Espai Cràter d’Olot.

Vine a estudiar a l’únic centre multicampus de tot Catalunya i aprofita la xarxa territorial que et proporciona el centre.