NOMON: una mirada de disseny sostenible

El passat mes de gener, els alumnes de 4t curs del campus Pau Gargallo van poder gaudir de la visita de l’Uxua Solé, art directordesign project manager i la Júlia Marian, dissenyadora sènior de l’agència de disseny Nomon design, de branding i disseny de packaging.

Ens van explicar com han evolucionat en tots aquests anys, des que eren un petit estudi amb consciència ecològica, fins a aconseguir l’acreditació BCorp, de la que n’estan molt orgulloses. També ens van comentar què representa formar part d’aquest conjunt d’empreses, les noves possibilitats que dona i, per altra banda, la implicació que representa.

A la primera part de la conferència, ens van explicar el funcionament de treball des que arriba un projecte, la conceptualització, el desenvolupament i la producció, tenint en compte que tot és des d’un punt de vista ecosostenible. L’enfocament que donen a cada procés projectual i com plantegen als clients tot un ventall de possibilitats per no caure en tòpics creatius. Ens van obrir la mirada, ampliant conceptes:

“no tot ha de ser de color paper Kraft i de color verd per ser ecològic, cal trencar esquemes i tòpics creatius”

Va ser molt interessant l’esquema global i el plantejament d’enfocar no només el resultat sinó també el funcionament de l’equip dins l’empresa, sensibilitzada amb què les seves treballadores i treballadors tinguin unes condicions de treball conciliadores i coherents amb el projecte.

A la segona part de la visita, van proposar un repte per tal de solucionar un problema de disseny, incorporant els criteris de sostenibilitat dels que ens havien parlat, plantejant solucions per allargar la vida d’un packaging, reduir els materials al mínim necessari i millorar les necessitats del producte. Els diversos equips van viure de manera engrescadora la proposta, trobant solucions originals com a punt de partida per a nous projectes.

Molt agraïdes de la vostra visita Nomon Design! Esperem que la vostra visita hagi deixat empremta per a poder continuar treballant per un món més sostenible.