FanYu/ Eduardo Fernàndez

Com podem motivar als estudiants a no abandonar els estudis?

Aquest projecte és la mostra del procés realitzat per trobar una resposta a aquesta pregunta. La proposta neix de la preocupació per l’elevada taxa d’abandonament escolar a Espanya i té un objectiu clar; motivar els estudiants ajudant-los a descobrir el seu talent.

FanYu sorgeix com a resultat d’un procés d’investigació, i es constitueix com una empresa que imparteix l’assignatura optativa als instituts d’educació secundària, amb un funcionament únic. La proposta que ofereix una àmplia varietat d’activitats que exploren tot tipus de temes, des del dibuix o el disseny de videojocs fins a la pesca o la robòtica. En cas que alguna de les activitats cridi l’atenció a l’alumne, té la possibilitat d’apuntar-se al centre físic FanYu, un espai on es realitzen totes les activitats després de l’escola.

S’ha creat una pàgina web on es mostren gràficament tots els cursos i on hi ha l’opció de registrar-s’hi. Al mateix temps, compta amb Fan Sessions, una secció en la qual es poden veure conferències d’estudiants –tant actuals com anteriors– que expliquen les seves experiències personals en la recerca de les seves passions.

Tant el lloc web com la imatge corporativa general de FanYu estan marcats per la il·lustració i l’animació 3D, que contribueix a donar-li un aspecte innovador i atractiu per als joves d’avui. També s’ha creat un ‘Brandbook’ per al bon ús d’aquesta gràfica, on s’hi troben una sèrie d’instruccions que asseguraran l’assoliment d’una imatge homogènia i fàcilment identificable.


Pauraules clau: talent, autoconeixement, motivació, guia, web