First Step In Art / Joan Huguet

Moble de vestíbul per per als més exigents

El vestíbul d’una casa és un espai altament representatiu per als seus propietaris i és a la vegada l’espai que dóna la benvinguda tan als seus residents com als seus hostes. Per desgràcia al llarg de la història ha anat reduint la seva importància i grandària.

L’objectiu d’aquest projecte és reivindicar el moble de vestíbul i al mateix temps actualitzar-lo per poder-lo adaptar als nostres temps. Concretament s’ha fet una adaptació per a BD Art Editions.

Per què he escollit Art EditIons? Quines són les funcions no només pràctiques sinó també simbòliques que ha de tenir un moble d’aquestes característiques? Quins serien els usuaris potencials i com seria l’entorn on estaria ubicat el moble?

Aquestes preguntes han anat trobant resposta a partir de l’aplicació de diferents mètodes de recerca, converses, enquestes, lectures, visites a col·leccions de mobles històrics… i s’ha anat aplicant en el projecte First Step in Art per a BD Art editions.

El fet de situar-me dintre d’Art Editions m’ha permès combinar disseny, art i artesania en un sol producte; així com enllaçar amb una tradició catalana de mobles d’autor, que inclou peces de Gaudí, Dalí, Tusquets, juntament amb altres dissenyadors de la col·lecció. Malgrat que el caràcter exclusiu i elitista de la col·lecció, he intentat assolir un preu de venda contingut per tal que pugui arribar a un públic més ampli.


Paraules clau: Edicions d’art, Moble d’entrada, Disseny català