La princesa i la granota / Mariona Vadrí
Els contes clàssics s’han utilitzat al llarg de la història com a instrument clau per transmetre valors a la societat de cada moment. Alguns dels clàssics dels germans Grimm, de Perrault o de Hans Christian Andersen han estat versionats centenars de vegades, ja que les societats canvien i per tant les necessitats i els valors també ho fan.
Des de fa uns anys, hem vist com la indústria cinematogràfica ha fet ús de tots aquests clàssics –siguin contes o pel·lícules d’animació– realitzant una sèrie de remakes (o live-action) amb actors reals. Aquest tipus de pel·lícules ha tingut una rebuda molt bona per part del públic i, de fet, s’ha convertit en un dels gèneres que més diners recapta a les taquilles dels cines.
En aquest treball es fa una investigació sobre el creixent augment dels remakes de contes clàssics i sobre la manera com han canviat aquestes noves versions, per tal d’adaptar-se i transmetre nous valors necessaris en la societat actual. Per fer-ho, s’utilitzarà la pel·lícula d’animació de Disney The Princess and the Frog (Tiana i la granota), i es crearà una proposta de disseny de vestuari cinematogràfic per a una possible nova versió del conte en format live-action. El principal objectiu, doncs, és transmetre una sèrie de valors positius a través del vestuari dels personatges i tractar problemes socials que fins ara no s’havien vist gaire reflectits en les pel·lícules d’animació infantil: temes tan importants com el feminisme, la diversitat racial, sexual, etc.
Paraules clau: live-action, valors, contes, vestuari, Disney, pel·lícula