“Puntada i creuada”, d’Àngels Villegas, premi Anuaria d’Or al millor Treball Final de Grau

El Treball Final de Grau de l’alumni Àngels Villegas (“Puntada i Creuada”) ha estat el guanyador del Premi Anuaria d’Or 2023: Premi ANUARIA-Pro al millor treball o projecte final realitzat per un estudiant d’últim curs de disseny.

“Puntada i Creuada” vol adaptar el punt de creu al context actual. Es busca preservar el punt de creu a través de la tipografia, desenvolupant una lletra digital reticular basada en les seves puntades. La lletra pot adaptar-se per a poder brodar-la físicament alhora que permet crear patrons únics, incitant als receptors i receptores a iniciar-se en la tècnica. Totes dues tipografies promouen la interacció intergeneracional amb targetes i productes gràfics que faciliten l’ensenyament i el diàleg entre generacions, preservant així aquesta valuosa tradició artesanal.

També han estat seleccionats dins la categoria de millor treball o projecte d’estudis, els treballs finals de grau de la Meritxell Valls (“Nexen”) i l’Emma Clilverd (“Bellesa de la vellesa”).

Els Premis Anuaria són uns dels premis de disseny gràfic més reconeguts d’Espanya, no subvencionats per l’administració i amb més suport del sector, la qual cosa els converteix en els de més difusió i en un referent d’excel·lència en el disseny gràfic espanyol.

Enhorabona!