Visita a l’exposició “Subúrbia” al CCCB dels alumnes de 2n curs d’ESDAPC

Durant el segon semestre, els estudiants de 2n curs de Disseny d’Interiors i Disseny Gràfic de l’ESDAPC Campus Olot van tenir l’oportunitat de visitar l’exposició “Subúrbia” al CCCB, dins el marc de la matèria d’Història de l’Art i del Disseny 3 i com a part de les activitats de suport al currículum.

L’exposició “Subúrbia” aborda el desenvolupament de l’urbanisme de la casa familiar en el context de la construcció del somni americà. A través de documents, objectes i obres d’art, la mostra narra l’expansió de les urbanitzacions com a model d’articulació del territori habitacional i com a forma d’aspiració vital i ideològica. El contingut de “Subúrbia” està estretament vinculat a part del temari de la matèria d’Història, tant pel que fa al disseny d’interiors dels anys 50 i 60, com pel disseny de producte (mobiliari, electrodomèstics i cotxes), així com per l’imaginari gràfic produït per la publicitat d’aquest model urbanístic.

A més, la visita es va complementar amb l’exposició “Daniel Steegmann Mangrané. Una fulla al lloc de l’ull” al MACBA. Aquesta mostra retrospectiva de l’artista proposa una experiència immersiva a través de la creació de diferents espais i la disposició de materials a les sales.

Aquestes visites han permès als estudiants aprofundir en els conceptes treballats a classe i han proporcionat una visió pràctica i enriquidora de l’evolució del disseny i l’art contemporani.