Visita al Museu Alzamora, història i evolució de las arts gràfiques

Els alumnes de 3r de disseny gràfic del Campus d’Olot, van visitar el passat 30 d’octubre el Museu Alzamora situat a l’edifici de l’empresa Alzamora Packaging, a Olot.

La col·lecció de maquinària i objectes, mostra la història i evolució de les arts gràfiques. El recorregut comença amb les premses manuals, mostra els inicis de la seva mecanització, la introducció de la linotípia, l’ús de les màquines mecàniques de petit format fins a arribar a la fotocomposició. El museu també té exposats molts objectes de troquel·lat, enquadernació, i tipus i motius ornamentals produïts per la mateixa empresa en els seus inicis.

Com altres anys vam comptar amb el magnífic guiatge de Jordi Sellas qui també ens mostrà l’actual Laboratori de creació, espai de treball on es poden veure els envasos, embalatges i displays de cartó, produïts en els darrers anys per l’empresa, així com exemples de solucions que apliquen en els seus dissenys.

Una visita molt profitosa per entendre l’evolució del sector, que complementa les matèries d’Història del disseny gràfic i de Materials i sistemes de reproducció.