“SOC COS”, instal·lació d’alumnes d’ESDAPC per al festival Llum BCN 2023

Cada mes de febrer, el Poblenou de Barcelona s’il·lumina durant tres nits amb les intervencions de creadors i creadores de molts àmbits artístics i la participació de disset escoles d’art, disseny i arquitectura de la ciutat. 

“SOC COS” és una instal·lació creada pels alumnes de totes les especialitats de 4t curs, del Campus Llotja d’ESDAPC que  participarà a l’edició d’aquest any de Llum BCN, el festival d’arts lumíniques de Barcelona. 

Cada temps i cada societat tenen les seves disfuncions específiques dominants. En una societat narcisista i hiperconnectada com la nostra hi proliferen els trastorns causats per la imposició de certs models estètics. El projecte “SOC COS” es fixa, precisament, en la dismòrfia (la percepció condicionada de la pròpia imatge física) per crear un sistema hologràfic que projecta i visualitza, en temps real, la naturalesa única i no normativa dels nostres cossos. És un reflex que dona veu a la diversitat tot obrint l’oportunitat d’interactuar amb la representació en gran format i tridimensional d’un cos i modificar-lo segons la voluntat i el desig de cadascuna de les persones visitants.

És un experiment en viu per deslliurar-se de la dictadura de la imatge idealitzada i aprofitar les eines de la tecnologia més sofisticada per a un acte de rebel·lia davant la imposició dels filtres uniformadors. És un gest d’alliberament per deixar de sentir insatisfacció i vergonya per la naturalesa única dels cossos.

A l’interior illa c. Almogàvers, 119-123
Divendres 3 i dissabte 4 de febrer 2023, de les 18:30 h a les 23:30 h.
Diumenge 5 de febrer 2023, de les 18:30 h a les 23:00 h.

 

Crèdits

Alumnes: Anna Anell, Antoni Lluís Xamena, Ariadna Palmer, Berta Spotorno, Carlota Canal, Celia Gordillo, Ilham Ed-draoui Hakim, Isaac Simón, Laia Roig, Laura Hortúa, Mar Santacreu, Marc Pérez, Mónica Palazón, Nayara Pérez, Ona Vendrell, Paola Martínez, Sergi Torres i Víctor Martín.

Tutors/es: Rafel Oliva i Laura Aragón

Col·laboradors/es: Espai de forja, amb l’ajut del professor Amós Pérez de l’escola Llotja de Sant Andreu.