“(VE)Bastida de Llum” al festival Llum BCN 2023

Dins el Festival Internacional d’Arts Lumíniques, conegut com a Llum BCN, els alumnes de l’assignatura de Projectes Interdisciplinaris de l’especialitat de disseny d’interiors del campus Deià, van participar amb la instal·lació “(VE)Bastida de Llum”.

Un gran cub revestit de teles translúcides industrials —com les que podríem trobar a qualsevol solar en construcció— se situa en la intersecció de Roc Boronat i Sancho de Ávila, els dos carrers que envolten l’edifici MediaTIC, un dels projectes icònics de la nova fisonomia arquitectònica del districte audiovisual del 22@.

El campus Deià de l’ESDAP Catalunya proposa una estructura efímera elaborada amb material d’obra. Són elements invisibles, utilitaris, sense cap relació, amb un sentit estètic o artístic al servei d’una experiència immersiva i harmònica que transforma una situació de conflicte (la pèrdua de memòria històrica urbana d’una part de la ciutat) en un poema visual.

Com en el romanticisme, el neguit de l’imparable avenç de la modernitat entre les runes del passat es transforma en un espai de bellesa. La persona visitant entrarà en aquest cub per submergir-se en un cel de llums que ha de transitar per obrir-se camí entre núvols de fum.

Crèdits

Alumnes: Clara Carbonell, Albert Llopart, Oriol Cardona, Jana Cesari, Carla Rubio, Maria Mateo, Marta Alcaraz, Helena Andrés, Roger Montoliu, Nona Escardó i Fiorella Risco.

Tutors: Xavier Pepiol i Sara Palomares.

Fotografies: Didac Rivero @didac_rivero i Cecilia Helenius @ceciliahelenius