“L’ecodisseny: d’un valor afegit a un requisit” a càrrec de Josep Martínez Ruzafa

El passat mes de març, els estudiants de diferents cursos de l’especialitat de Disseny Gràfic del campus Llotja, van tenir l’oportunitat d’assistir a una conferència impartida per Josep Martínez Ruzafa, director de projectes de La Page Original, un estudi de disseny gràfic ubicat a Badalona reconegut per la seva forta responsabilitat mediambiental.

La Page Original, que compta amb el certificat EMAS des de 1991 i va ser guardonada amb el premi a la millor empresa europea d’eco innovació en l’apartat de microempresa EMAS’2015, és un referent en el camp del disseny ecoresponsable. Aquest estudi ha implantat un Sistema de Gestió Mediambiental i s’ha compromès amb la millora contínua a través del disseny ecoresponsable i el disseny social, actuant com agents de canvi en la indústria del disseny gràfic.

Durant la conferència, Martínez Ruzafa va destacar la importància de reconèixer els diferents aspectes ambientals que afecten les diverses etapes del cicle de vida dels productes i va explicar quines decisions en el procés de disseny poden contribuir a un impacte positiu en el medi ambient. A través de l’exemple d’un cas real, els assistents van poder analitzar tot el procés de forma conjunta, des de la concepció fins a la implementació del disseny, per entendre millor com el disseny gràfic pot ser un vehicle de sostenibilitat.

La sessió va ser molt ben rebuda pels estudiants, que van valorar molt positivament l’oportunitat de conèixer de primera mà com es pot integrar la sostenibilitat en els projectes de disseny gràfic.

Campus Llotja
Assignatura: Ecoeficiència i sostenibilitat
Dirigit a l’alumnat de Disseny Gràfic de tots els cursos
Professorat responsable: Noemí Clavería