Mariona Proubasta finalista de l’Human/AI Design Challenge

Mariona Proubasta, estudiant de 3r curs de Disseny Gràfic del campus Pau Gargallo d’ESDAPC, ha quedat finalista del concurs d’arts visuals Human/AI Design Challenge,  adreçat a alumnes de disseny de tot el món, organitzat per Barcelona Centre de Disseny i CASA SEAT dins la Barcelona Design Week.

La Mariona ha presentat un pòster original titulat “Compartir és Viure// Sharing is living” com a resposta al repte plantejat per aquest challenge: reflexionar sobre com equilibrar la relació entre pensament creatiu humà i intel·ligència artificial usant algorismes de generació de continguts d’IA.

El cartell mostra la pregunta del sistema CAPTCHA, conegut com a autenticació pregunta-resposta. El CAPTCHA és una mesura de seguretat dissenyada per distingir entre màquines i éssers humans en línia, generalment recordat per la frase “I’m not a robot”. Bàsicament, el CAPTCHA planteja una pregunta o un desafiament que una màquina típica tindria dificultats per respondre correctament, mentre que un ésser humà ho faria sense problemes. La ironia rau en el fet que, amb els avanços constants en la intel·ligència artificial, podríem trobar-nos en una situació en la qual fins i tot les màquines siguin capaces de superar aquest test de Turing amb la mateixa facilitat que un ésser humà. Per tant, ens vam plantejar la pregunta: Serà necessari modificar el CAPTCHA en el futur per incloure una opció que digui “no sóc una persona”?

El jurat ha seleccionat la proposta de la Mariona entre més de 150 dissenys de diversos països, quedant entre els 10 millors a nivell mundial. 

El  lliurament dels premis es va realitzar el passat 25 d’octubre i el cartell guanyador i els finalistes van estar exposats a CASA SEAT (Passeig de Gràcia 109) fins al 28 d’octubre.

Enhorabona!