Cucut / Pau Juncà

El temps és un concepte subjectiu i, per tant, la seva gestió i els objectius d’aquesta també ho són. Entenem la gestió temporal com l’habilitat que té l’individu per a utilitzar el seu temps d’una manera productiva i eficient, respectant el seu benestar, especialment en els àmbits acadèmics i laborals.

El projecte Cucut entén com a mala administració del temps aquella que condueix a l’individu a dur a terme accions perjudicials per a la seva salut per a aconseguir els seus objectius dins dels terminis establerts. Aquesta és una problemàtica que ha anat en augment a causa de la descentralització. Actualment l’espai d’oci i de treball d’una persona que teletreballa sol ser el mateix i axió ocasiona que aquesta persona sovint no pugui desconnectar del treball quan està descansant.

Cucut dona nom a la proposta d’una aplicació mòbil que enfoca la gestió temporal des d’un punt de vista humanista i pretén ajudar a les persones perquè puguin millorar la seva qualitat de vida i benestar mitjançant una millor gestió del temps.


Paraules clau: Gestió del temps, salut i benestar, percepció del temps, organització de tasques, concentració