Esterotípia / Carla Flores

Carla Flores / ESDAP Badalona Pau Gargallo

Estereotípia consisteix en un material didàctic que, a través de diferents activitats lúdiques, té com a objectiu trencar els estereotips més comuns presents a la ciutat de Badalona.

La migració és un fet que s’ha anat produint al llarg de la història de la humanitat i, de fet, la capacitat de desplaçar-se cap a nous indrets és un moviment natural de l’home. Actualment les aules de les escoles i instituts són plurilingüístiques i pluriculturals i, és per això que aquest projecte pretén proporcionar eines que ajudin a prendre consciència de l’existència d’estereotips i fomentar l’observació i la reflexió de l’entorn entre el jovent.

La proposta conisiteix en un material didàctic que ofereix recursos que ajuden a l’usuari a trencar els estereotips, prejudicis i rumors que condicionen la seva forma de relacionar-se amb les altres persones. Està format per quatre activitats que tracten els diferents factors que intervenen en la reproducció d’estereotips, i que tenen com a objectiu comú fomentar una convivència positiva entre els joves. Es tracta doncs, d’un producte experiencial, creat de manera manual i on el seu disseny combina diferents recursos i tècniques com la il·lustració vectorial i la serigrafia.

D’altra banda, el projecte inclou el disseny d’una pàgina web i un objecte promocional des d’on l’usuari pot generar contingut propi que contribueixi al creixement del projecte d’Estereotípia.