Sala Edison Centre de creació i difusió cultural / Natàlia Gómez

La Sala Edison, va ser el primer cinema de la ciutat de Figueres. Inaugurat el 1904, va mantenir la seva activitat fins al 1982, quan va abaixar les persianes. Des de llavors, després de lluites i discussions per com aprofitar l’edifici, resta encara a l’espera del seu rescat.

El projecte Sala Edison, Centre de Creació i Difusió Cultural, recupera la història i funcionament d’aquesta joia arquitectònica, patrimoni local de la ciutat, i la reobre les portes recuperant la seva funció inicial de cinema / teatre adaptant-la a l’actualitat i incorporant-hi nous usos. El projecte consisteix en la creació d’un nou equipament públic de la ciutat que torni a donar vida a l’edifici set dies a la setmana, on s’hi generin nous records i amb la intenció que Sala Edison no caigui en l’oblit.

A més de la reobertura de l’edifici, l’acompanya el nou passatge cap al pati interior de la propietat, que passarà a ser una zona d’espai verd públic fent més enriquidor tot el seu voltant.


Paraules clau: Rehabilitació d’edifici patrimonial, Centre cultural, Centre d’oci, Incentivar la cultura, Espai verd públic