Alumnes d’ESDAPC assisteixen a les jornades “Disseny per viure” del Museu del Disseny

Els alumnes de 2n d’Interiors d’ESDAPC, dins l’assignatura de Materials i Acabats, van assistir a dues taules rodones de les jornades Disseny per Viure que organitza el Museu del Disseny de Barcelona. Aquestes són les sisenes jornades que s’organitzen i esdevenen una activitat paral·lela a l’exposició temporal Toquem fusta! Disseny, fusta i sostenibilitat, que també van poder visitar posteriorment.

L’exposició està centrada en la fusta com a material clau al servei de l’evolució cultural humana, i presenta una àmplia visió històrica que porta, però, a l’actualitat, dedicant un gran àmbit a les aplicacions actuals de la fusta (disseny aplicat a la construcció, automòbils, aeronàutica, tèxtils, acústica, salut, energia…), en pro de la sostenibilitat del planeta i com a fonament de la bioeconomia circular.

L’exposició plantejada des de l’òptica del disseny, fixa l’atenció en els objectes de fusta que al llarg del temps han significat un punt d’inflexió en la vida humana fins arribar al segle XXI. En les darreres dècades, després d’una etapa de substitució de la fusta per altres materials en diversos terrenys, s’està recuperant i es potencia el disseny i l’arquitectura en fusta com a eina clau per a poder mantenir la qualitat de vida del planeta, i aturar la crisi mediambiental actual.

L’exposició forma part del programa de la conferència anual de l’European Forest Institute, que ha designat Barcelona Capital Europea del Bosc 2022.