Alumnes d’ESDAPC participen a “Els llums de Nadal il·luminen el comerç”

Alumnes d’ESDAPC participen en la iniciativa “Els llums de Nadal il·luminen el comerç” per tal de dinamitzar i innovar en comerç de proximitat a diferents barris de la ciutat de Barcelona, en el marc de la campanya de Nadal. Aquest any aquesta acció es desenvolupa a Sants i l’Eixample, on s’han convidat 10 escoles de disseny a crear la decoració dels aparadors de 10 i 12 botigues en cada barri, respectivament.

Barcelona Centre de Disseny i la Direcció de Comerç, Restauració i Consum de l’Ajuntament de Barcelona organitzen aquesta acció, amb la qual es pretén aconseguir que els comerços més tradicionals i emblemàtics incorporin el disseny com a aliat per innovar i alhora es vol donar visibilitat al talent creatiu de la ciutat, vincular el disseny al sector del comerç i apropar el disseny a la societat. També, compartir la responsabilitat de dissenyar un enllumenat nadalenc per als aparadors dels comerços de proximitat que sigui únic, associat als seus atributs de ciutat innovadora, creativa i vinculada al disseny, identificat amb els valors de la ciutat.

Els valors que es volen transmetre a la campanya de Nadal 2022 són la tendresa, l’acollida, el respecte, la sostenibilitat, el consum responsable, la igualtat i la diversitat.

Durant la campanya de Nadal, la ciutadania podrà participar en una votació popular per escollir l’aparador més innovador a través d’una butlleta que romandrà disponible a les botigues participants. El resultat de la votació es donarà a conèixer el 10 de gener.


El grup de 4t d’ESDAPC Campus Deià, des de l’assignatura Disseny de Muntatges Efímers i tutoritzades per les professores Amaya Martínez i Onna Martínez, participen amb dues propostes al districte d’Eixample:

  • ‘El llegat natural’ per la botiga de música Audenis (c/ València, 316), de les alumnes Dorcas Faila, Palak Meler, Laura Pujó i Alba Ruiz. Proposta finalista pel jurat expert.
  • ‘Mon Cherie’ per la botiga de roba Audrey be you (c/ Consell de Cent, 378), de les alumnes Anaïs Díaz, Berta Carballo, Jenni Palokaj i Clara Surribas.

L’alumnat de 4t d’ESDAPC del campus Llotja, des de l’assignatura Espai Comercial i disseny i tutoritzat per l’Abel Colomar i l’Àlex Rasero, participen amb dues propostes al districte de Sants:

  • ‘El goig de viure veure’ per l’Òptica Jaes  (c/de Sants, 98), dels alumnes Paula Argelich, Marina Carpio, Clara de Gea, Anaïs Lagonigro, Nafeesa Nasr, Ian Parra, Laura Saavedra, Martina Saiz, Arnau Tohà i Martí Viñuales.
  • ‘Magatzem dels follets’ per la botiga Capritxos (c/ d’Olzinelles, 6), dels alumnes Mariona Arnau, Paula Barceló, Isolda Carbonell, Ramon Casas, Berta Company, Marc Formatgé, Júlia Gómez i Emma Pastor.