“BALDAC” seleccionada als Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona

L’obra BALDAC ha estat seleccionada en la categoria d’Espais Efímers als 26ns Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona organitzats pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

En el marc del Festival del Foc i la Llum Lluèrnia 2023, els estudiants d’ESDAPC del campus Olot van realitzar una proposta situada al Museu dels Sants. Observant el procés de fabricació de les figures i els seus detalls, com les vestimentes pintades i el pa d’or, es van inspirar en la llum daurada que ofereix el reflex de l’or. El petit pati del museu necessitava una intervenció que generés un diàleg amb l’espectador i potenciés la simbologia de la litúrgia.

Van crear un gran baldaquí daurat que flotava en l’espai, sense columnes, eteri, mogut pel vent, i van jugar a través del seu moviment amb els reflexos de la llum projectada. L’única font de llum central es va reduir a una que emanava un fum constant, una llum divina de la qual sorgia una ànima celestial. Una forta olor d’encens tancava el cercle de la proposta.

La peça ja va ser seleccionada als Premis Nacionals d’Arquitectura Efímera, EMPORIA 2023.