ESDAPC presenta el seu projecte a la jornada organitzada per EDIVI al voltant de l’aigua

El passat 29 de febrer va tenir lloc l’acte de cloenda d’EDIVI, en què els estudiants de les diferents escoles participants (BAU, EINA, ELISAVA, ESDAPC, IED i LCI) van presentar els projectes que han desenvolupat al voltant del tema d’aquest curs: l’aigua.

En aquesta jornada d’intercanvi de coneixements i reflexions, es van poder veure diferents maneres d’afrontar l’escassedat d’aigua, de canviar la relació amb el medi marítim o de cercar experiències sensorials diverses a través de l’aigua o de la seva absència.

Les alumnes d’ESDAPC van presentar “Sonsos” que pren el nom del peix que viu al fons marí, fonamentalment al Mediterrani. El projecte proposa un canvi radical en la percepció dels residus marítims, reconvertint-los en matèria primera per a un taller de creació de joies adreçat a un ampli ventall de persones. D’aquesta manera, els residus tornen a ser recursos per generar “bellesa sostenible”.

Finalment, es va obrir un debat dinamitzat per la Sheila González, professora de la Universitat de Barcelona, que va destacar la responsabilitat dels dissenyadors per tenir present la importància de l’aigua. Igualment, els estudiants van expressar algunes inquietuds al voltant d’aquest recurs que, fins ara, ha passat bastant desapercebut entre els professionals de l’àmbit de disseny. Cal dir que la sessió va comptar amb la presència de José Luis de Vicente, director del DHUB, i Isabel Aparici, gestora cultural de la mateixa institució.

Estudiants que han desenvolupat el projecte: Sílvia Jiménez, Judit Malonda, Emma Prado i Clara Serrano.
Professors responsables: Rubén Hidalgo i Roger Siñol.

Més informació