Participació a “L’AIGUA per al futur” jornada organitzada per EDIVI dins la BDW

Alguns estudiants i professors d’ESDAPC van participar en una jornada organitzada per EDIVI (Xarxa de centres d’ensenyament superior de disseny per a la innovació social i la sostenibilitat) amb el títol “L’AIGUA per al futur” que es va fer al DHUB, dins de la Barcelona Design Week, i que pretén ser el punt de partida per a generar diferents projectes sobre aquest tema en les diferents escoles que conformen EDIVI.

La sessió va constar d’una conferència del José Luis de Vicente, director del Museu del Disseny, i d’un workshop col·laboratiu impartit pel Gastón Lisak. José Luis de Vicente va presentar diverses línies de recerca i projectes al voltant de l’aigua, evidenciant el desconeixement dels fons oceànics o marítims, malgrat la interrelació inevitable que s’estableix entre aquests i els territoris continentals. Entre altres temes, va tractar la necessària reconceptualització de les ciutats costaneres davant els canvis climàtics i la consegüent pujada del nivell del mar. Igualment, va insistir en la necessitat de definir un procés colonial marítim respectuós amb la vida animal i no extractivista. Finalment, José Luis de Vicente va concloure que cal repensar la realitat de manera més amfíbia.

El workshop del Gastón Lisak va constar de diferents activitats en què els participants, alumnat i professorat de diferents escoles de disseny de Barcelona, compartien coneixements i reflexions sobre l’aigua com a recurs i com a hàbitat, plantejant relacions alternatives entre els éssers humans i el món marítim.