Ivet Almaida, una de les vuit guanyadores del projecte “Hogares Impulso”

En el marc de la Barcelona Design Week 2023, estudiants de diferents escoles de disseny van participar en el projecte “Hogares Impulso”, organitzat per IKEA, Ajuda en Acció i Ajuntament de Barcelona. Es tracta d’unes jornades de Design Thinking per tal de desenvolupar un nou concepte de llar que millori l’accés a l’habitatge de la joventut.

Hack Adulting i Casa Zero són els dos projectes guanyadors, tots dos ofereixen una alternativa a l’habitatge dels joves basada en models de convivència, en el co-housing i en els pisos compartits, facilitant l’emancipació i la convivència estimulant, sostenible i respectuosa amb la privacitat.

Casa Zero es va desenvolupar per Ivet Almaida (ESDAPC), David Franco (ESDI), Paula Navarro (BAU) i Tetyana Prokopchuk (LABASAD). Proposa un pis comunitari que potencia la diversitat, la col·laboració i el respecte de la vida compartida, centrant-se en la filosofia minimalista.

Hack Adulting es va plantejar per Ada Reig (BAU), Nicole Ramirez (ESDI), Pol Julià i Kevin Garcia (EINA). Aquest projecte posa en el centre a la comunitat d’amics i afavoreix la creació d’altres vincles de confiança, a més a més d’amenitzar les tasques domèstiques i la burocràcia comunitària.