Crear sinergies amb el sector per a una bona formació

Durant la teva formació en disseny, té molta importància el fet de crear sinergies amb el sector. D’aquesta manera, podràs viure i participar en el dia a dia d’aquesta disciplina a través de diverses activitats, com xerrades, col·laboracions, tallers, exposicions, etc.

Per això, és important que el centre on et formis proporcioni nombroses interaccions amb esdeveniments i institucions del sector i de l’entorn. Només d’aquesta manera podràs conèixer de primera mà quines són les necessitats i la situació del disseny en la societat actual.

A l’ESDAPC fomentem, en totes les especialitats que oferim, diverses sinergies amb el sector. Som una escola pública i oficial que imparteix el títol de Grau en Disseny en 4 especialitats: Gràfic, Interiors, Moda i Producte.Oferim una formació en disseny de qualitat i excel·lència a través d’un programa format per 240 crèdits, on es combina l’especificitat i la interdisciplinarietat en totes les especialitats que impartim.

La importància de crear sinergies i vincles amb el sector del disseny

Des de l’ESDAPC, treballem constantment per poder oferir als nostres estudiants la possibilitat de crear i establir vincles amb institucions, empreses, organismes i associacions que formen part del sector.

Durant el curs 21-22, són diverses les conferències, tallers, cursos i visites que hem portat a terme amb l’alumnat del Grau en Disseny en totes les seves especialitats.

Un exemple d’aquestes activitats va ser la col·laboració que van fer els estudiants de 3r curs del Grau de Disseny Gràfic amb l’empresa Alzamora Packaging. Durant aquesta col·laboració, l’alumnat ha creat diverses solucions a una sèrie de brífings proposats per l’empresa. Una manera excel·lent de posat en pràctica els coneixements adquirits durant el curs.

Una altra sinergia que es va dur a terme va ser la participació en el programa OFF BDW, on el centre va presentar una selecció dels millors TFGs de les especialitats que impartim a l’escola.

També cal esmentar que durant el curs passat l’alumnat de 3r de Disseny Gràfic va participar en el taller d’Introducció a la composició i impressió tipogràfica amb tipus mòbils a L’Automàtica de Barcelona. Una oportunitat per a conèixer un col·lectiu format per dissenyadors gràfics, poetes, artistes i il·lustradors.

Per acabar, fer menció a la visita al Centre Integral de Valoració de Residus de Mataró, on l’alumnat de segon curs va poder conèixer els sistemes de separació de residus i assistir a una sessió d’orientació d’eco-disseny.

Des de l’ESDAPC coneixem la importància que té la creació de sinergies amb el sector pels nostres estudiants. Per això fomentem la col·laboració i la participació en diferents activitats al llarg del curs. Coneix més de l’ESDAPC i la nostra oferta formativa.