La importància de les pràctiques professionals a l’ESDAPC

Des de fa més de deu anys, l’ESDAPC imparteix un ensenyament capdavanter i amb vocació internacional en disciplines de disseny creatiu. El seu enfocament educatiu orientat a l’excel·lència garanteix que els seus estudiants disposin de totes les eines i recursos necessaris per abordar projectes laborals amb confiança una vegada finalitzats els seus estudis.

Mitjançant les relacions amb empreses, organitzacions i institucions locals, l’alumnat té l’oportunitat de treballar en prestigiosos centres de treball col·laboradors on perfeccionar noves habilitats, aplicar-les en escenaris reals i adquirir una experiència que el prepari per a l’èxit i pugui oferir-li un avantatge competitiu quan es graduï.

 

Per què són tan importants les pràctiques professionals?

En cursar aquestes pràctiques l’alumnat aconseguirà els següents objectius:

  • Completar, ampliar i consolidar els coneixements i les habilitats adquirits durant els seus estudis.
  • Gestionar i planificar el treball de manera eficaç, responsable i motivadora.
  • Prendre decisions de manera autònoma, seguint les directrius de l’empresa o estudi de disseny.
  • Integrar-se en equips de treballs reals.
  • Reflexionar críticament sobre la pròpia pràctica i l’experiència adquirida i relacionar-la amb temes d’interès, com és la incidència en la millora de la qualitat de vida i del medi ambient i la seva capacitat per generar identitat, innovació i qualitat en la producció.

Les pràctiques són una de les assignatures obligatòries del quart any en el currículum de l’ESDAPC. Aquesta experiència laboral s’ha de completar abans d’entregar i defensar el Treball Final de Grau.

En moltes ocasions les pràctiques són clau a l’hora de fer el primer pas en el món laboral, per això, l’escola fa anys que crea sinergies amb empreses i entitats del territori per assegurar que el nostre alumnat té oportunitats d’èxit per al seu futur laboral.

A continuació, et posem alguns referents del sector amb qui hem tingut i tenim conveni de pràctiques des d’ESDAPC:

En el grau de disseny de moda, l’alumnat pot fer pràctiques a empreses com Desigual, Mango, Minoria Absoluta, Sita Murt, TV3 o Andrea Morros.

En el grau de disseny d’interiors, tenim convenis de pràctiques amb Artemide, Thinking Things, Mas Project, Jaume Costa o Borrós Interiorisme.

En el grau de disseny de producte, col·laborem amb Anima Design, Munich, Santa & Cole, Joan Gaspar o Luis Eslava Studio.

En el grau de disseny gràfic, l’alumnat pot treballar a Nomad Studio, Road Publicidad, Triangle Postals o Refarm the City, entre moltes d’altres.

Si tens ganes de formar-te en empreses punteres del sector i aprendre treballant en projectes reals mentre finalitzes els teus estudis, informa’t de tot en les properes portes obertes de grau i de màster. Des de l’ESDAPC estarem encantats d’ajudar-te!