“La línia com a ésser” exposició de la docent Montse Noguera

La vida es crea i s’imagina des d’una multitud de fils i traços interconnectats. Generar línies és el substrat i la màgia que concerneix un ampli espectre d’activitats quotidianes. La forma, la matèria i la intel·lectualitat emergeixen de processos lineals. Teixir, narrar, cantar, escriure, caminar, viatjar, pautar, pensar… Tot fluctua a través de línies físiques o fantasmes. L’ésser humà i la natura conjecturen i projecten fets i coses on el traç esdevé el moll del cos físic o una forma de comprensió.

Montse Noguera desplega una poètica gràfica vers la història de la línia i l’antropologia comparada de Tim Ingold, a través d’una taxonomia entesa com una dinàmica relació entre línies que modelen la percepció del món. El visitant interactua des d’aportacions intuïtives i, entre el somieig i la quimera, observa com els éssers humans generem línies allà on anem. Tot esdevé quelcom habitual per tothom, però ara hi parem atenció, imbuïts per la senzillesa d’una evidència que ens remou per la seva essència pensant.

Exposició recomanada per a tothom, però especialment per l’alumnat de 1r curs a l’assignatura de Llenguatges pel disseny i aplicacions I, en l’activitat d’Elements morfològics, ja que aporta una visió de la línia més enllà de l’exploració formal.

 

Espai11. Carrer de la Riera 11, 2n, 2a. Vic
Del 7 d’octubre al 5 de novembre de 2023.
Cita prèvia a Espai 11. Joan Vall: 626 768 426 joanvf@telefonica.net