“ÒH!PERA (L’EXPOSICIÓ)” revela el procés de creació dels estudiants d’ESDAPC

El passat 10 d’octubre, dins de la programació de la Barcelona Design Week, s’inaugurà en el Disseny Hub Barcelona, ÒH!PERA (L’EXPOSICIÓ), que reuneix joves talents de diverses disciplines creatives per a dissenyar noves òperes de petit format.

Aquest projecte, que neix d’una aliança entre institucions culturals de Barcelona i escoles de disseny, pretén no tan sols fomentar l’interès per l’òpera de joves creatius i oferir-los una primera experiència professional, sinó també sacsejar el gènere operístic i atraure així nous públics.

Estudiants d’escoles de disseny arrelades a Barcelona i l’àrea metropolitana, professionals de la música i les arts escèniques, joves intèrprets del Conservatori del Liceu, personal docent i equips artístics, tècnics i de producció del Liceu, vetllen conjuntament per estrenar una producció operística professional. La majoria no han treballat mai en una òpera, alguns ni tan sols han treballat mai en les arts escèniques. D’altres, han de fer l’esforç de trencar els prejudicis elitistes que envolten el gènere.

La mostra recull els processos de creació i la posada en escena de les vuit microòperes del projecte Òh!pera representades en el Gran Teatre del Liceu durant les temporades 2021-22 i 2022-23. Entre elles Nala, que el curs passat estudiants d’ESDAPC van dissenyar-ne l’escenografia. Aquest projecte permet l’experimentació i l’aprenentatge a través d’una experiència real de creació operística.

ÒH!PERA (L’EXPOSICIÓ) es podrà visitar fins al 14 de gener, de dimarts a diumenge en horari de 10 h a 20 h. L’entrada és gratuïta.

Crèdit de les fotos: DHub. Foto: Beth Magre Loren