Alba Colomer Serra


Especialitat

Disseny d'interiors
ESDAPC Campus Olot

Xarxes

CURRÍCULUM ABREUJAT

Llicenciada en Enginyeria Tècnica en Disseny Industrial (Elisava, 2008), Graduada en Arquitectura (UdG, 2015) i Màster Universatri en Arquitectura (UdG, 2016).
L’any 2014 cofunda XAA Arquitectura, despatx professional des d’on realitza diversos projectes d’arquitectura en l’àmbit de l’habitatge i l’espai públic, així com intervencions efímeres.
Des del 2019 combina la pràctica professional en l’àmbit de l’arquitectura amb la tasca docent a l’Escola d’Art d’Olot.

Enginyeria Tècnica en Disseny Industrial (2008), Grau en Estudis d’Arquitectura (2015), Màster Universitari en Arquitectura (2016) i Màster Universitari en Formació del Professorat (2019)

Activitat professional:

L’any 2008 inicia la pràctica professional en l’àmbit del disseny de packaging. Des del 2010 finals al 2014 combina els estudis d’arquitectura amb col·laboracions amb el departament d’urbanisme i projectes de la UdG, en projectes de comunicació i disseny pel Patronat de la Universitat Politècnica de la UdG i en diversos despatxos professionals d’arquitectura.
L’any 2014 cofunda XAA Arquitectura juntament amb en Xevi Bayona i l’Adrià Villarejo, despatx professional des d’on realitza diversos projectes d’arquitectura vinculats amb l’habitatge i l’espai públic, així com intervencions efímeres.
Des del 2019 combina la pràctica professional en solitari en l’àmbit de l’arquitectura amb la tasca docent a l’Escola d’Art d’Olot.

Experiència docent:

Any 2011 com a formadora en tallers d’informàtica per la Fundació Politècnica de Catalunya.
Des de l’any 2019 professora a l’Escola d’Art d’Olot en les especialitats de Disseny d’Interiors i Dibuix Tècnic.

Recerca / Publicacions:

Obra construida destacada amb XAA Arquitectura:
2015 – Rehabilitació del pont de l’Estat de Tortosa – Projecte per a la rehabilitació integral del pont de l’Estat de Tortosa i el seu entorn.
2017 – Molí Vell. St Privat d’en Bas – Rehabilitació d’un mas per acollir un habitatge unifamiliar.
2017 – Berga i Boix. Olot – Estratègia d’ocupació i rehabilitació. Transformació d’un habitatge unifamiliar en tres habitatges.
2021 – Firal d’Olot – Projecte de reforma del Passeig de l’Escultor Miquel Blay d’Olot.

Obra efímera destacada amb XAA Arquitectura:
2017 – La ciutat de les 800.000 Ingravidolles. Instal·lació de Nadal a Plaça Catalunya a Barcelona.
2017 i 2018 – Alta Diagonal. Barcelona. Instal·lació de nadal.
2018 – Escletxa Proxèmica. Barcelona. Instal·lació al Museu del Disseny pel festival Llum BCN.

Premis:

2015 – Premis d’arquitectura de les comarques de Girona – Obra finalista categoria Espais Efímers pel projecte “Rideau Lumière. Hospici d’Olot”.
2018 – Premis d’arquitectura de les comarques de Girona – Menció especial categoria Arquitectura + Interiors pel projecte “Moli Vell”.
2022 – Premis FAD – Seleccionat el projecte “Firal d’Olot” en la categoria Ciutat i Paisatge.