Antoni Benages Gallard


Especialitat

Disseny gràfic
ESDAPC Campus Pau Gargallo

CURRÍCULUM ABREUJAT

Badalona, 1970. Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Com a il·lustrador he treballat amb diverses editorials. En l’àmbit del còmic destaco els àlbums amb guions de Sebastià Roig “Les extraordinàries aventures de Francesc Pujols”, “Narcís Monturiol i les pedres de l’infern” i “El Cercle de Lop Lop”, amb guions de Julià Guillamon els àlbums “Palau i Fabre, la joia de viure” o “Llibre de cavalleries”. També participo habitualment com ha il·lustrador a revistes i diaris. Com a docent, imparteixo classes de dibuix i còmic a l’Escola d’Art Pau Gargallo, també organitzo diversos tallers sobre la temàtica. Paral·lelament em dedico al món del cinema com a programador de Filmets Badalona Film Festival i director del Cryptshow Festival.

Llicenciatura i crèdits de doctorat (grau d’investigador).

Activitat professional:

Il·lustrador, dibuixat de còmics, dissenyador gràfic, pintor, programador de festivals culturals.

Experiència docent:

Professor de còmic a l’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo de Badalona. Classes de dibuix i conferències sobre còmic a diversos instituts, institucions i centres a Catalunya, la resta de l’Estat Espanyol i la Catalunya Nord. El 1995 imparteixo una classe magistral de doctorat sobre el Cyberpunk a la facultat de Belles Arts de la UB. He impartit tallers de “Còmic i solidaritat” organitzats per la Fundació Solidaritat UB i Mastersclass sobre il·lustració i cartellisme al Cibernàrium de Barcelona.

Recerca / Publicacions:

Àlbums de còmic destacats:
“Con las manos en los bolsillos” guió de Pablo Herranz (Edicions de Ponent). (2005).
“Total Wars” (Scifiworld). (2012).
“Les extraordinàries aventures de Francesc Pujols” guió de Sebastià Roig (Editorial Males Herbes). (2016).
“Josep Palau i Fabre – La joia de viure” guió de Julià Guillamon (Editorial Males Herbes) (2017).
“Narcís Monturiol i les pedres del infern” guió de Sebastià Roig (Editorial Males Herbes). (2017).
“La mesura de la Terra” amb guió de Xavier Berenguer (Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya). (2018).
“Llibre de cavalleries” guió de Julià Guillamon (Editorial Empúries). (2020).
“El Cercle de Loplop” guió Sebastià Roig. (Editorial Males Herbes). (2022).

Premis:

Guanyador en el Patrim95 del la Universitat de Barcelona (1995)
Guanyador del Creació Jove Mercè’98 d’Arts Aplicades (1998)
Accèssit del concurs Raima (2002)
Premi Imperdible 2018 a millor llibre fantàstic en català (2018)

Obra:

Realitzo varies exposicions de il·lustració i pintura a diferents localitats del territori del Països Catalans, l’Estat Espanyol, Porugal, França, Suissa i Rumania.

 

Responsable de la idea original i disseny artístic de l’espectacle “SPECULUM el mirall del temps”, acte central de Badalona Capital de la Cultura Catalana 2010. Guionista i col·laborador del programa de la Xarxa de TV’s locals sobre el còmic “This is not another freaky tv show“ actualment reconvertit en l’actual canal de Youtube Freakyonline. Comissari de l’exposició d’originals de còmic “Rubén Pellejero, la cal·ligrafia de la llum” a la sala Espai Betúlia de Badalona (2012). Concerts dibuixats amb els grups de música The Llamps, Noise in a Zoo, etc. al Festival Internacional del Disc i la Bande Desinée de Perpinyà (2018-2021). Concert dibuixat amb Ivette Nadal i Pascal Comelade al festival Les 3 Jours de Laroque de Laroque des Alberes (2019). Disseny de l’escenari del concert del Gamper Fest (2019).