Gemma Reixach Villegas


Especialitat

Disseny gràfic
ESDAPC Campus Olot

CURRÍCULUM ABREUJAT

Graduada en Arts Aplicades, llicenciada en Història de l’Art i Màster en Comunicació i Estudis Culturals.

Dissenyadora gràfica amb més de 20 anys d’experiència, vinculada a l’àmbit cultural mitjançant el disseny i la gestió. Com a dissenyadora gràfica ha coordinat i dissenyat diferents projectes de comunicació visual, web i editorials, tant pel sector públic com el privat. En gestió cultural destaca la redacció de les actuacions del Projecte de Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) de les Indústries Culturals i Creatives (ICC) de Girona (2016) i la redacció de l’estudi exploratori de Girona pel Projecte d’Europa Creativa: The Spur (16/18), enfocat a la revitalització de barris i espais abandonats per convertir-los en espais creatius.

Ha participat com a tècnica a l’equip de treball a diferents projectes del grup de recerca Teories de l’Art Contemporani i ha estat vinculada professionalment a la Càtedra d’Art i Cultura Contemporanis de la UdG, portant a terme projectes de comunicació dels resultats de la recerca, tant de projectes nacionals com internacionals.

Llicenciada en Història de l’Art (UdG, 2011); Màster en Comunicació i Estudis Culturals (UdG, 2012); Graduada en Arts Aplicades, Dibuix Publicitari (EA d’Olot, 1999).

Activitat professional:

Des de que es va graduar ha treballat com a dissenyadora gràfica en empreses de disseny gràfic i publicitat realitzant tot tipus de projectes comunicació gràfica. El 2013 va crear el seu propi estudi dedicat, majoritàriament, al disseny gràfic vinculat al sector cultural, on ha realitzat projectes de comunicació, disseny web i editorial i, també, de gestió. Entre els seus clients hi ha l’Ajuntament de Girona, Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona, Universitat de Girona, Centre Cultural La Mercè, Casa de Cultura de Girona, Cases Icòniques de Catalunya, entre d’altres. També treballa com a col·laboradora en empreses de comunicació, tant de Girona com Barcelona.

Complementàriament a la trajectòria de dissenyadora gràfica també s’ha dedicat a la formació. Ha dissenyat i coordinat accions formatives i ha impartit docència en diferents cursos impulsats pel Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona, ha estat professora en accions de formació permanent de la Facultat de Lletres de la UdG, en empreses privades i en programes de formació ocupacional vinculats al SOC.

Experiència docent:

Actualment imparteix docència en el Grau de Disseny Gràfic d’ESDAPC, al Campus d’Olot, a les assignatures de Disseny Tipogràfic, de 2n curs, Metodologia de Recerca i Tipografia Experimental, de 4t curs i és tutora de Treball Final de Grau.

Recerca / Publicacions:

Reixach, G. (2018). August Puig, un pintor en llibertat. Catàleg exposició August Puig, (1a ed., p. 10-11). Ajuntament de Calonge i Sant Antoni

Reixach, G. (2013). Reflexions sobre disseny gràfic: la construcció d’identitats individuals i col·lectives. L’ApARTament. (7) 27-30. Març de 2013. ISSN : 2014-1335

Reixach, G. (2012). El Lissitzki: de la pintura a la fotografia. [Treball de fi de Màster. Universitat de Girona]. Repositori Digital de la UdG, DUGiDocs. http://hdl.handle.net/10256/20933

Premis:

Premi extraordinari de Llicenciatura