Maria Antònia Mateu Salvà


Especialitat

Formació Bàsica
ESDAPC Campus Pau Gargallo

CURRÍCULUM ABREUJAT

Artista, docent i investigadora en formació. Estudià el grau universitari en Belles Arts, Màster de Creació Artística Contemporània, Màster de Formació al Professorat i l’actual formació com a investigadora al programa Art i educació a la Universitat de Barcelona. La trajectòria artística en aquests darrers anys gira al voltant de les reflexions plàstiques per posar sobre la taula la violència psicològica de gènere. A l’àmbit de l’educació ha treballat com a educadora en espais culturals com el Museu Nacional d’Art de Catalunya i el Born Centre Cultural i de Memòria. També ha impartit classes i tutoritzat pràcticum a la Facultat de Ciències de l’Educació de la UAB. Així com els darrers anys com a docent de les Escoles d’Art i Disseny públiques a Catalunya.

• Cursant 3er any del Doctorat del Programa Art i Educació a la Universitat de Barcelona (inici octubre del 2020)
• Màster de Formació del professorat d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Formació Professional-especialitat dibuix a la Facultat d’Educació a la Universitat de Barcelona. (cursat d’octubre 2015 a juny 2016).
• Màster de Creació Artística Contemporània de la Universitat de Barcelona, mitjana 8.9 (cursat de setembre 2014 a setembre 2015).
• Graduada en Belles Arts a la Universitat de Barcelona amb una mitjana de 7.8 (cursat del 2010- 2014).

Recerca / Publicacions:

• Publicació del CD Wabi Sabi i l’artconcept 2019

Àlbum seleccionat a https://media.allaboutjazz.com/media.php?id=12121
Discopolis Jazz 10.847: Alvaro Vieito – Muriel Grossman – Manuel Pereira – Pere Bujosa – Sábado 1 febrero 2020. Aquí podeu escoltar el programa de radio, una crítica sobre el disseny de l’obra artística pel CD: http://www.rtve.es/a/5498200/
• Publicació del CD Who’s Holland per a Pere Bujosa Sextet (a partir d’obres ja realitzades) Juny 2016

• Publicació d’una fotografia a la revista Weekend Artists, numéro de gener 2015.
• Publicació d’una fotografia en portada de la revista Weekend Artists, numéro de maig del 2014. https://issuu.com/weekendartists/docs/weekend-artists-may-2014

• Publicació d’una fotografia a la revista Weekend Artists, numéro de novembre del 2013. *Totes les revistes es poden comprovar a les publicacions online a: https://issuu.com/weekendartists/docs/weekend-artists-may-2014

Premis:

1er Premi al I Certamen de Ilustradores Casa Anita amb la il·lustració Atles emocional del Camí de Santiago, Santa Croya de Tera (Zamora), juny 2015.
Accèssit, amb l’obra: Díptic: visonsdeconstruides i premi d’una Exposició amb els guanyadors en XV Exposició i Consurs de Pintura del Passeig Sant Joan 2015, 26, 27 i 28 de juny, Barcelona.
1er Premi Pintura LlompART09 a Palma.

Obra:

Organització i gestió de l’Exposició i presentació dels Projectes Integrats de l’alumnat Escola d’Art Serra i Abella dels últims dos cursos (2019-20 i 2020-21) organitzada per les professores Bea Gil i Maria Antònia Mateu Salvà en el marc del final de curs el mes de setembre del 2021 al Centre Cívic Torre Llobeta en el seu cicle d’il·lustració, a Barcelona.
Anunci des de l’instagram de l’escola: https://www.instagram.com/p/CThNn_EDS_x/
Anunci des de l’instagram del Centre Cívic Torre Llobeta: https://www.instagram.com/p/CTjjUtFt61d/ i la pàgina web: https://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/torrellobeta/p/42846/cicle-illustrats-2021
Inauguració: https://www.instagram.com/p/CTwbo6KNSCe/
Tallers de personatges il·Lustrats en el marc de l’exposició organitzats per dues alumnes, i jo com a coordinadora https://www.instagram.com/p/CT-EZLtN0Dp/
Festival Incart 2022 del 29 d’abril al 28 de maig del 2022, amb la selecció de la serie: 10 sensaciones que et fan sentir petita en el marc del projecte Cicatrius Invisibles. Barcelona. Pendent d’edició del catàleg.
3era Exposició individual: Micro-macro-cosmos i Cicatrius invisibles. Els dos projectes presentats en col·laboració amb la Fundació Barceló i l’Hotel Occidental Atenea Mar (com a lloc físic de la col·laboració) a Barcelona. Les ventes del projecte Micromacro cosmos, el 15% serà una donació als projectes socials de la Fundació.
Publicació a la pàgina de la Fundació Barceló:
https://www.fundacionbarcelo.org/arte-y-solidaridad-en-el-hotel-occidental-atenea-mar/
Article de premsa: https://barnadiario.com/arte-y-solidaridad-en-el-hotel-occidental-atenea-mar/
Xarxes d’instagram de la Fundació Barceló: https://www.instagram.com/p/Cbr6VZoqSwi/
Exposició col·lectiva Art en Femení al Centre Cívic Torre Llobeta, en motiu de la celebració del 8 de març i el mes dedicat a les dones. Exposant la peça: “Recerca identitària”, del projecte Cicatrius invisibles. Inauguració 4 de març fins el 28. Barcelona.
Exposició col·lectiva Body Tracks organitzada per la Comissió d’igualtat de la Universitat de Barcelona a la Sala d’exposicions de la Facultat de Belles Arts, en motiu del 25 de novembre 2021, dia internacional contra les violències de gènere. Seleccionada amb el projecte “Cicatrius invisibles”. Barcelona.
https://www.ub.edu/portal/web/bellasartes/noticias/-/detall/body-tracks-exposicion-de-los-proyectos-seleccionados-en-el-premio-ub-ana-mendieta-al-mejor-proyecto-artistico-con-perspectiva-de-genero-
Exposició col·lectiva en el marc de la Nitx de l’art 2021 a Felanitx, Mallorca. Del 20 al 27 d’agost 2021. Arrel de la qual m’han entrevistat a IB3 radio (veure més endavant).
Link de l’entrevista: https://www.youtube.com/watch?v=-7xaEN6xldA
Exposició col·lectiva Festival IncART21, Mallorca, maig i juny a Mallorca amb la sèrie “Cicatrius invisibilitzades” del projecte #cicatriusinvisibles al Claustre de Sant Domingo del 30 d’abril al 29 de maig 2021. Catàleg: https://incaciutat.com/wp-content/uploads/2021/04/cultura-incart2021-cataleg.pdf
Exposició col·lectiva a Algaida per la pre-selecció dels Premis Castellitx 2021 de Pintura. Amb la peça de “Autoretrat 2. Gestació”. Mostra durant el mes d’abril 2021.
F-ART(ES) EXPOSICIÓ COL·LECTIVA FEMINISTA – Can Planes–espais d’art i Cultura, Sa Pobla, Mallorca, del 8 de març al 30 d’abril del 2021 amb la sèrie “Elles esperant…” del projecte #cicatriusinvisibles
Exposició col·lectiva Art en femení a l’Auditori Barradas, Hospitalet de Llobregat del 8 al 26 de març 2021 amb l’obra “Voler sortir” del projecte #cicatriusinvisibles.
9ª Mostra d’Art en Femení CCTorre Llobeta, Barcelona, del 5 al 27 de març 2021 amb les peces “Respiracions 1 i 2” del projecte #cicatriusinvisibles.
Exposició col·lectiva a la Galeria Abartium: “Colectiva contemporanea” . Del 22 de febrer al 15 de març 2020. Centelles.
Més info: https://docs.google.com/document/d/1CTzWHxx8yoJ4ulb-bBpglOvlI-ILB2WW/edit?usp=sharing&ouid=112199227942829539297&rtpof=true&sd=true