María José Devesa Vidal


Especialitat

Humanitats
ESDAPC Campus Llotja

Xarxes

CURRÍCULUM ABREUJAT

Doctora en Història de l’Art i Catedrática d’ Arts Platiques i Disseny (1983), imparteixo docència especializada en la història del Disseny (Gràfic, interiors, industrial i moda) des de l’any 1982 a l’Escola Llotja. En l’actualitat i des de la implantació d’aquests estudis (2008) sóc docent d’aquestes matèries a la seu Llotja d’ ESDAP Catalunya, en la qual coordino el departament d’història de l’art.
Vaig elaborar, per encàrrec del Departament d’Ensenyament , el currículum per aquestes matèries, de les quals en sóc especialista.
He impartit docència d’història del disseny Gràfic a la llicenciatura de Belles Arts (1987-1988), així com al Màster “Tipografía : Disciplina y usos” (especialitat Disseny gràfic , Facultat de Belles Arts), els cursos, 2011-2013.
He col·laborat des de 2007 a 2016 en tasques d’assessorament de catalogació d’obres d’art a Museus de París (Louvre, Orsay i Centre Pompidou).

LLicenciada Geografia i Història, secció Història de l’Art Universitat de Barcelona (1982)
Doctora en Història de l’Art Universitat de Barcelona (1998)

Activitat professional:

Doctora en Història de l’Art i Catedràtica d’Arts Plàstiques i Disseny, imparteixo docència especializada en la història del Disseny (gràfic, interiors, industrial, moda) des del 1982 a l’ Escola Llotja i des del 2008 als Estudis superiors de Disseny equivalents a grau d’ESDAPC a la mateixa Escola.
Dedico tota la meva tasca investigadora a aquest àmbit, col·laborant amb el Museu del Louvre, Orsay i Centre Pompidou a París a nivell d’investigació i assessorament.

Experiència docent:

Docent d’història de l’art i del Disseny, principalment Disseny , des del 1982 a l’Escola Llotja.
Professora d’història del Disseny Gràfic a la Facultat de Belles Arts (1987-1988)
Professora al Màster “Tipografía:Disciplina y Usos” al Màster oficial de Disseny Gràfic de la Facultat de Belles Arts de Barcelona als cursos 2011,2012 i 2013.

Obra:

Tesi Doctoral online a la Universitat de Barcelona : “La Miniatura Gòtica a Catalunya i a València : proposta de classificació”, traduïda a l’anglès, francès i alemany.

 

Col·laboradora articulista en temes d’art a El Periódico de Catalunya i a la resta de diaris del grup Prensa Ibérica.