Rubén Hidalgo Téllez


Especialitat

Disseny de producte
ESDAPC Campus Llotja

Xarxes

CURRÍCULUM ABREUJAT

Actualment és professor de disseny de producte amb una experiència de més de 16 anys en diferents Escoles Superiors de Disseny de Barcelona.
En 2006, a part de la seva tasca com a professor, va convertir-se en coordinador durant 10 anys del taller de maquetes i prototips de l’Escola Universitària de Disseny Elisava, on va introduir les noves tecnologies de fabricació digital a l’oferta de serveis que es basava en les tècniques tradicionals, dissenyant nous serveis i espais.
Compagina, esporàdicament, la seva tasca de professor amb la dissenyador de producte i transports, especialitzat en el desenvolupament de dissenys de fabricació digital.

Graduat Superior en Disseny Industrial per l’Escola Superior de Disseny Elisava (Barcelona, 2001)
Màster en Disseny de Vehicles de Transports per l’Escola Superior de Disseny Elisava (Barcelona, 2002)
Graduat en Disseny per la Universitat Pompeu Fabra-Elisava (Barcelona, 2013)
Màster en Estudis de Disseny Avançat-Barcelona per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (Barcelona, 2019)

Activitat professional:

Durant l’any 2014 participa en el redisseny d’un cotxe esportiu anomenat Bultaco Linx per l’empresa M2linx situada a Esplugues de Llobregat.
En el període entre 2006 a 2016 va ser coordinador del taller de maquetes i prototips de l’Escola Universitària Elisava.
En l’any 2010 va col·laborar com a investigador en el projecte d’investigació MULI MATHERIA, desenvolupat per l’Escola Universitària Elisava amb diferents empreses del sector de l’automoció.
En l’any 2004 va co-dissenyar un cotxe de competició d’auto-cross per l’empresa Industrias Lahoz.
A més durant el període entre 2002 a 2006 va col·laborar amb petites empreses del sector del moble en el desenvolupament de diferents peces de mobiliari a mida.
Becat durat el 2002 amb la beca d’Investigació Enric Bricall per l’Escola Superior de Disseny Elisava.

Experiència docent:

Actualment imparteix docència al Grau de disseny d’ESDAPC a l’especialitat de producte, a diferents assignatures de materials i projectes, de 2on, 3er i 4t curs. Anteriorment ha estat professor de Grau en Disseny, amb una experiència de 10 anys, en altres escoles superiors de disseny.

Premis:

2004 Premi Acció XXI per l’Ajuntament de Barcelona
2001 Beca Enric Bricall per l’Escola Superior de Disseny Elisava