Ciao Bari / María Laura Labombarda

Ciao Bari està inspirat en l’essència de Bari i del Mediterrani i s’ha tingut present tota la seva aportació cultural. Per conèixer el què significa Bari i el Mediterrani avui, es va realitzar una investigació basada en enquestes, llibres i portals d’Internet. A més, a causa de la gran tradició turística a l’àrea, s’ha fet també un estudi de l’evolució històrica del turisme al sud d’Itàlia i al Mediterrani.

El Mediterrani ha vist sorgir diverses activitats d’oci els últims dos mil anys. Totes les seves riqueses naturals també influeixen en el desenvolupament de l’activitat econòmica que ha fet dels països banyats per les seves aigües, entre ells Itàlia, nacions consolidades econòmicament i un punt de referència a tot el món.

Un dels oficis més practicats i antics al llarg de la costa de Bari és l’artesania. Molts dels locals de Bari i residents mediterranis van començar a desenvolupar activitats manuals a causa de l’acceptació que tenia tant en l’àmbit local com turístic. D’altra banda, el projecte estudia les qualitats climàtiques de la Mediterrània que caracteritzen a Bari, així com el possible nexe de les seves cultures, l’arquitectura, la dieta, els productes característics, les olors, el caràcter humà dels seus habitants i els seus paisatges.

El projecte Ciao Bari té com a objectiu mostrar totes les qualitats de la zona i elevar el sentiment cap als costums i tots els recursos naturals que ofereix Bari.


Paraules clau: Bari, arrels, Mediterrani, valors