El dolor no és la nostra naturalesa / Sara Molina

Com donar visibilitat a un dolor invisible?

L’endometriosi és una malaltia que afecta 1 de cada 10 dones, el que equival a 2 milions de dones diagnosticades només en l’estat espanyol, sense contar les dones que no saben que la pateixen. Al voltant de la malaltia l’acompanya una mitjana de vuit anys en el retard del seu diagnòstic. La normalització del dolor menstrual és un fet que sovint està provocat pels tabus existents en la salut femenina i la manca d’informació. Però no és una malaltia que només afecta a les dones, sinó que és un treball de la societat donar-li el seu lloc.

El principal objectiu d’aquesta campanya publicitària és donar visibilitat al dolor de l’endometriosi, representant el dolor o les sensacions que experimenten les afectades; un dolor que costa molt d’entendre per part del seu entorn més proper i de la societat en general. Amb aquesta campanya es busca reduir el retard del seu diagnòstic i també sensibilitzar sobre aquesta malaltia, a través de difondre contingut i facilitar informació.

La campanya El dolor no és la nostra naturalesa, planteja diferents elements de comunicació –tant impresos com digitals– amb l’objectiu de proporcionar informació amb un to pròxim i donant valor al testimoni de les dones la pateixen.


Paraules clau: campanya, sensibilitzar, menstruació, dolor, endometriosi