Hiumans / Behnaz Rezaei

Behnaz Rezaei / ESDAP Barcelona Llotja

Aquest projecte sorgeix d’un posicionament ètic, senzillament fraternal, traduït en producte estètic.
Partim de la petja en la qual tots reconeixem l’essència de la naturalesa animal que ens agermana. No hi ha diferències. Totes tenen la mateixa simplicitat, la mateixa pobresa, la mateixa humanitat.
Encara que el temps, civilització, materials i tecnologia canviïn el nostre món, tots seguirem reconeixent-nos en les petges que deixem sobre la terra.

El nostre objectiu és dissenyar, desinteressadament, un producte nou que es pugui comercialitzar a les botigues de la Fundació Vicente Ferrer. Una organització que ajuda als més desfavorits de l’Índia –especialment al col·lectiu de dones– a sortir de llur situació d’exclusió i pobresa, que ha adquirit una forta implantació en el país i un ampli reconeixement internacional.
Per a col·laborar en la consecució dels seus objectius, hem dissenyat diversos models de sandàlies que transmeten l’esperit de l’Índia i s’adapten als gustos estètics dels europeus, que constitueixen la majoria dels seus clients potencials.
Estan fetes amb materials mínims i accessibles, com els pneumàtics reciclats, teles i atuells preparats en els tallers de la Fundació, i que poden ser muntades a Tarragona o a la Índia.

Entre les principals aportacions destaquem:
– Augment de recursos per als projectes.
– Creació de treball digne per a dones discapacitades.
– Mínim material i accessibilitat de la matèria primera.
– Fàcil producció, sense complexitat tècnica i baix cost.
– Soles resistents i reutilitzables.
– Estèticament satisfactòries.
– Funcionalitat contrastada.
– Satisfacció de clients-visitants de la Fundació, col·laboradors i personal propi, amb un producte molt accessible i familiar.
– Extraordinàriament atractives i pràctiques per als clients de Balears.
– Expansió a nous mercats de l’Índia, Europa i EUA.

Donem suport als valors de la Fundació Vicente Ferrer i n’aportem d’altres afegits:
– Humanitat
– Cooperació
– Senzillesa
– Naturalitat
– Durabilitat
– Creativitat