Palimpsest / Sara Boix

Palimpsest té com a objectiu dotar el poble de Sant Feliu de Pallerols d’un espai de conservació de les figures que conformen el Ball dels Cavallets, Gegants i Mulassa, figures del folklore local declarat Festa Tradicional d’Interès Nacional l’any 1999 i Festa Patrimonial d’Interès Nacional l’any 2010 pels respectius governs de la Generalitat de Catalunya. Al mateix temps que dotar l’espai triat, la Capella del Roser del mateix poble, d’utilitat i vida després que faci molts anys que estigui utilitzada com a espai d’emmagatzematge divers.

L’objectiu és recuperar un espai que actualment està abocat a servir només de magatzem i que es converteixi en el museu i indret de conservació de les figures del folklore local i també l’espai on els balladors es puguin vestir amb comoditat.

Però no només això, també caldrà que sigui un espai polivalent on poder dur a terme exposicions, presentacions, conferències i tot allò que impliqui un pas de persones en benefici a potenciar la vida cultural i social del poble.


Paraules clau: tradició, cultura, rehabilitació, reutilització, revitalització